Cambuur ontslaat trainer Marinus Dijkhuizen

28 november 2017

Pro Shots

Marinus Dijkhuizen is al na 7 maanden ontslagen bij Cambuur Leeuwarden. De trainer beleefde maandagavond zijn laatste wedstrijd in Friese dienst. Na de 2-1 nederlaag tegen FC Eindhoven kan Dijkhuizen zijn biezen pakken.


De Jupiler League-club gaat op zoek naar een vervanger, maar zet voorlopig assistent-trainers Sipke Hulshoff en Jan Bruin voor de groep.

17e in de Jupiler League
Cambuur staat momenteel op een zeer teleurstellende 17e plaats in de eerste divisie. De ploeg haalde uit de eerste 15 duels maar 14 punten.


Goed begin, daarna afgetakeld
Dijkhuizen maakte indruk bij amateurclub VV Montfoort. In 2 seizoenen promoveerde hij van de eerste klasse naar de topklasse. Daarna vertrok hij al snel naar Excelsior, waar hij als voetballer jarenlang actief was. Met die club promoveerde hij in zijn eerste seizoen naar de eredivisie en bleef 2 jaar coach in Kralingen. Daarna pakte hij een mooie transfer naar Engeland, waar hij aan de slag mocht bij Brentford in de Championship. Na 9 potjes was het ook daar gedaan voor Dijkhuizen, die het moeilijk had in Engeland.

Na Brentford ging hij naar NAC Breda, maar ook daar werd hij vroegtijdig ontslagen.