Cambuur pakt met 4 uitgoals bij Dordrecht uitstekende uitgangspositie in nacompetitie

Martijn Baars • 00:35, 02-05-2018 / Laatste Update: 19:44, 12-12-2023

Cambuur Leeuwarden is hard op weg om de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie te halen. Op bezoek bij FC Dordrecht werd het maar liefst 4-1.

Daniel Crawley zette na 20 minuten de gasten op een 0-1 voorsprong. Meteen na rust verdubbelde Justin Mathieu de score en leek het duel beslist. Maar met nog een klein half uur te gaan, deed FC Dordrecht toch nog iets terug. Julius Bliek kopte de thuisploeg terug in de wedstrijd (1-2).

Barto-goals

Toch trok Cambuur uiteindelijk de zege over de streep. 20 minuten voor tijd schoot Martijn Barto de bal laag in de hoek voor de 1-3. Dik 5 minuten voor tijd maakte de Cambuur-spits er ook nog 1-4 van.

Return

De return in Leeuwarden is zaterdag, maar Cambuur staat met die dikke zege al met anderhalf been in de halve finale.