Cambuur-speler krijgt werkstraf na seks met 14-jarig meisje

13 november 2017

Pro Shots

Issa Kallon heeft van de rechter een werkstraf van 150 uur gekregen na seks met een meisje van 14. De middenvelder van SC Cambuur, die deze zomer van FC Utrecht overkwam, beging in de zomer van 2015 de fout. Kallon had geen idee dat het meisje niet oud genoeg was, vertelde hij tegen de rechter.


"Ze zag er heel erg volwassen en oud uit", zei hij destijds. "Ik ben er heel erg van geschrokken toen ik hoorde dat ze minderjarig was. Ik heb hier heel erg spijt van."

Niet alleen
Kallon werd niet alleen veroordeeld, 3 andere mannen uit Hoogland en Amersfoort maakten zich daar eveneens schuldig aan. Van de 3 andere verdachten kregen er 2 werkstraffen van 180 uur, de 3de werd vrijgesproken. Tegen Kallon was 240 uur geëist, maar vanwege zijn openheid van zaken en spijt minderde de rechtbank de straf.

Chatgesprekken
De zaak kwam aan het rollen in augustus 2015, toen de moeder van het meisje aangifte deed. Dat deed ze nadat haar dochter door de politie in een auto werd aangetroffen met de voetballer. Beiden hadden op dat moment weinig kleren aan.

In de telefoon van het meisje werden vervolgens door de politie verschillende chatgesprekken aangetroffen tussen het meisje en 6 verdachten, die seksueel getint waren.

Het meisje is inmiddels uit huis geplaatst en verblijft in een instelling in - geloof het of niet - Leeuwarden, waar meer slachtoffers van ontuchtzaken worden opgevangen.