Check deze 5-a-side-teams van de topclubs uit de Eredivisie

6 april 2020

Orange Pictures

In elk team zitten wel een paar creatievelingen. Vaak is dat de nummer 10 of een buitenspeler. Die creatievelingen zouden het best tot hun recht komen in een 5-tegen-5-wedstrijd. We hebben zelf de trainersbril opgezet en 4 opstellingen gemaakt voor de topclubs in de Eredivisie.


Ajax
André Onana is natuurlijk de doelman van dit vijftal. Nico Tagliafico staat achterin, want hij wil nog weleens een doelpuntje maken. Daarmee wint hij het net van ‘passer’ Blind. Op het middenveld staat Hakim Ziyech, met Quincy Promes en David Neres voor hem.

V: Onana – Tagliafico – Ziyech – Promes – Neres


Tagliafico. (Orange Pictures)

AZ
Marco Bizot verdedigt de AZ-goal. Voor hem staat Owen Wijndal, die nog wel eens een trucje in huis heeft. Teun Koopmeiners staat natuurlijk op het middenveld, voorin vinden we Oussama Idrissi en Calvin Stengs. We verkozen de 2 dribbelaars boven Myron Boadu.

V: Bizot – Wijndal – Koopmeiners – Idrissi – Stengs


Kökcü. (Soccrates Images)

Feyenoord
Voor het eerst een 1-2-1-systeem, in plaats van een 1-1-2-systeem. Justin Bijlow keept, Marcos Senesi is de laatste man. Leroy Fer en Orkun Kökcü zijn de middenvelders, Steven Berghuis is de aanvaller van het elftal.

V: Bijlow – Senesi – Fer – Kökcü – Berghuis


Ihattaren. (Soccrates Images)

PSV
Lars Unnerstall is de keeper van het PSV-vijftal. Denzel Dumfries is – nog meer dan Tagliafico – een scorende verdediger en krijgt dus een plek in dit team. Mohamed Ihattaren is de verbinder van dit clubje, Donyell Malen en Cody Gakpo staan voorin.

V: Unnerstall – Dumfries – Ihattaren – Malen - Gakpo

Welk van deze 4 teams is volgens jou het beste?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...