Clubicoon Sturing stapt uit technische staf Vitesse en wordt scout

21 juni 2019

Robin Utrecht/Gelderlander

Edward Sturing vertrekt uit de technische staf van Vitesse. De clubicoon mist 'de klik' met hoofdtrainer Leonid Slutsky in Arnhem. Hij gaat komend seizoen een rol bekleden als scout en wordt ‘coach van de jeugdcoaches’ bij de eredivisionist. Hij zal zich ook richten op talentontwikkeling.


De exit van Sturing (56) bij de 1ste selectie van Vitesse komt niet onverwacht. De Eerbeker kon zich afgelopen seizoen niet verenigen met de werkwijze van Slutsky. De Rus voerde in alles alleen de regie.

Klik
De clubicoon had geen inbreng in de trainingen of de speelwijze. "Het is geen geheim dat er geen klik was", zegt hij desgevraagd tegenover de Gelderlander. "Dan is het beter een andere taak uit te voeren. Ik wil van waarde zijn voor de club."
Berezutski-broers komen
De Russische enclave bij Vitesse wordt groter. De tweelingbroers Aleksey en Vasili Berezutski, beiden 37 jaar, stappen definitief over naar de Arnhemse club. Zij maken na een half jaar stage komend seizoen volledig deel uit van de begeleidingsstaf van Sloetski. De Rus Oleg Yarovinsky blijft aan. Verder is Nicky Hofs nog assistent.Raimond van der Gouw blijft keeperstrainer bij Vitesse. De Tukker heeft zijn contract bij de eredivisionist met 2 jaar verlengd. Van der Gouw (56) maakt al sinds 2009 deel uit van de technische staf van Vitesse.