Coach Moniz opgestapt bij FC Eindhoven na matig seizoen

19 mei 2017

Marcel Bonte

Ricardo Moniz heeft zijn contract ingeleverd bij FC Eindhoven. De trainer eindigde op een teleurstellende 11e plaats in de eerste divisie en liep de play-offs mis.

Het bestuur en de RvC voerden de afgelopen 2 weken stevige gesprekken met de eindverantwoordelijken op technisch gebied. De clubleiding en hoofdcoach Moniz hadden beiden hun eigen mening over de toekomst van het eerste elftal. De trainer, die nog een contract had tot de zomer van 2018, besloot vrijdag zijn contract in te leveren.

Avontuurlijk voetbal
Moniz wilde met FC Eindhoven avontuurlijk voetballen en had grote ambities met de club. Onder zijn leiding kreeg hij de grilligheid echter nooit uit het elftal. Bovendien bleken de spelers die hij naar de Aalsterweg haalde geen directe versterkingen.

Eigen jeugd
FC Eindhoven had de laatste jaren succes met een jeugdige spelersgroep en wil het komend seizoen weer meer gaan inzetten op talentontwikkeling. Over de opvolger van Moniz is op dit moment nog niets bekend.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht