Cody Gakpo en Noni Madueke nog zeker 3 wedstrijden niet in actie voor PSV

29 oktober 2021

Pro Shots
cody-gakpo-en-noni-madueke-komende-wedstrijden-nog-afwezig-bij-psv-eredivisie

Cody Gakpo en Noni Madueke ontbreken voorlopig bij PSV. Trainer Roger Schmidt mist beide aanvallers zaterdag in het thuisduel met FC Twente en ook de uitwedstrijden van volgende week tegen AS Monaco en Fortuna Sittard komen te vroeg voor het geblesseerde duo.


Zonder Gakpo en Madueke ging PSV afgelopen zondag hard onderuit bij Ajax (5-0).

'Weten dat we beter kunnen'
"We hebben een paar dagen nodig gehad om die teleurstelling te verwerken", zei Schmidt. "Het enige dat we kunnen doen, is ervan leren. Dat hebben we gedaan. We hebben analyses gemaakt en gekeken waar de fouten vandaan kwamen. Het was niet goed, maar we weten dat we beter kunnen. Dat kunnen we zaterdag tegen FC Twente laten zien."

Doan en Thomas
Schmidt kan voorlopig ook geen beroep doen op de geblesseerde Ritsu Doan en Ryan Thomas. Hij verwacht een zware wedstrijd tegen FC Twente. "Ze hebben van AZ en Vitesse gewonnen en speelden gelijk tegen Ajax. Dat zegt alles. Voor aanvallend ingestelde ploegen is het lastig spelen tegen Twente, dat voor het doel zeer efficiënt is. We moeten laten zien dat we geleerd hebben van de afgelopen weken door zelf efficiënter te zijn en minder tegendoelpunten te incasseren."

Bij FC Twente keren Michal Sadilek en Michel Vlap terug na een blessure. Sadilek wordt door PSV verhuurd aan de club uit Enschede.