'Cupfighter' NAC vliegt eruit tegen Achilles '29

ProShots

admin • 23:36, 20-09-2017 / Laatste Update: 09:51, 07-01-2024

Jarenlang was NAC Breda in de KNVB beker een stuk sterker dan in de competitie. Dit seizoen is dat niet het geval, want het werd in de 1e ronde door Tweede Divisie-club Achilles '29: 4-3.

NAC-trainer Stijn Vreven had een paar jongens rust gegeven. In het begin kwam hij daar wel mee weg, want Rai Vloet had na 7 minuten de Bredanaars al op 0-1 gezet. Na een krap kwartier was het wel even 1-1 door Imran Oulad, maar Karol Mets stuurde de bezoekers met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in.

Alles mis

Na de rust ging het helemaal mis bij NAC. Boy Van de Beek, Niels Wouters en Shuremy Felomina zorgden voor een zieke omkeer en zetten NAC op 4-2. Vloet kon zijn frustraties niet onder controle houden en pakte in de 84e minuut een rode kaart. In de 94e minuut scoorde Thomas Enevoldsen nog wel een 3e, maar het was niet genoeg.