Daley Blind na 1e eredivisie-nederlaag tegen Willem II: ‘Kunnen niet op halve kracht winnen’

6 december 2019

BSR Agency

"We kregen een waarschuwing van RKC en FC Twente", zo reageert Daley Blind na 1e nederlaag van het seizoen van Ajax. "Nu weten we dat we niet op halve kracht kunnen winnen. Bij te veel spelers van het team was het net niet." De aanvoerder van Ajax viel geblesseerd uit, maar dat lijkt niet te ernstig te zijn.


Tegen Willem II ging het met 0-2 onderuit. Mike Ndayishimiye schoot uit een pingel de eerste treffer erin. In de 2e helft maakte Damil Dankerlui de laatste goal van de avond.

Niet scherp genoeg
Ajax was volgens Blind niet scherp bij de counters. "We zijn 3, 4 keer gewaarschuwd met een counter. Zelf gaven we in de eerste helft te snel de voorzet, terwijl we moeten blijven combineren.”

Na de rust herpakte Ajax zich. "Maar het was toen net niet. Op de lat en veel schoten in de ‘box’.”

Blind, die dinsdag gewoon kan spelen tegen Valencia, wil zich geen dip laten aanpraten. "Dinsdag staat nog een wedstrijd op het programma. We moeten scherp blijven.”

Slechte generale
Zo eindigt de generale repetitie van Ajax tegen Valencia in een enorme domper. Dinsdag 10 december spelen de Amsterdammers de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, waarin het strijd om overwintering in het miljardenbal.