De gemeente Alkmaar lapt even 10 miljoen euro voor een nieuw dak op AZ-stadion

29 mei 2020

BSR Agency

De gemeente Alkmaar gaat AZ helpen. De nummer 2 van het afgebroken seizoen in de Eredivisie krijgt 10 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe dak van het stadion. Dat gebeurt in de vorm van een lening of garantie, laat AZ weten.


AZ meldde vorige week dat het een akkoord heeft over de bouw van het dak, dat augustus vorig jaar tijdens een zware storm gedeeltelijk instortte. Directeur Robert Eenhoorn schatte de kosten van de nieuwe overkapping op ruim 20 miljoen euro. "Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil ondersteunen", reageert Eenhoorn.

'Grote stap vooruit'
"Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden. De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar."

Bijzondere situatie
De gemeente zegt veel waarde te hechten aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. De gemeente erkent ook de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen.

2 tegenvallers
"Met het instorten van het dak en de coronacrisis krijgt AZ nu 2 stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan", aldus Pieter Dijkman, projectwethouder van de gemeente Alkmaar.