De Griekse held van VVV-Venlo drukt Willem II onder de degradatiestreep

BSR Agency

Martijn Baars • 17:48, 10-01-2021 / Laatste Update: 14:53, 08-01-2024

Willem II leek zondag lange tijd op weg naar een overwinning in Venlo, maar ging uiteindelijk met lege handen naar huis. De Tilburgers verzuimden voor rust na de 0-1 van Jan-Arie van der Heijden afstand te nemen in Venlo, waarna de thuisploeg in de slotfase 2 keer scoorde: 2-1.

Een corner leverde na een kwartier spelen de eerste treffer op. Kwasi Wriedt maaide half over de bal heen, maar Jan-Arie van der Heijden poeierde ’m vervolgens hard en hoog in het net: 0-1. 10 minuten later had Kwasi Wriedt de voorsprong moeten verdubbelen toen hij door Vangelis Pavlidis vrij voor doelman Kirschbaum werd gezet, maar de Duitse Ghanees schoot wild over.

VAR: penalty

Na de rust bleef Ché Nunnely achter in de kleedkamer; Ole Romeny verving hem als rechtsbuiten. Willem II kreeg het ritme van de 1e helft echter niet te pakken, maar bleef vrij moeiteloos overeind. Tot het ruim 10 minuten voor tijd toch mis ging. Derrick Köhn kreeg de bal bij een voorzet op zijn hand. De VAR adviseerde scheidsrechter Kamphuis: penalty. Topscorer Giakoumakis verzilverde het buitenkansje: 1-1.

Willem II nu 17e

In de spannende slotfase gingen beide ploegen nog voor de winst. De Venlonaren grepen de hoofdprijs, toen Giakoumakis in de extra tijd de ruimte kreeg om uit te halen. Dat deed hij in het uiterste hoekje: 2-1. De noodklok luidt nu voor Willem II, dat onder de streep is beland. De ploeg staat 17e na 15 duels.