De Mos is niet mild voor Kuyt: ‘Je zag meteen dat het een kansloze missie was’

24 november 2022

ANP

De kogel is eindelijk door de kerk: Dirk Kuijt is niet langer de coach van ADO Den Haag. Het heeft ADO-coryfee Aad de Mos niet verrast. Hij zag hoe de Haagse club steeds verder afgleed de voorbije maanden.


In gesprek met Omroep West zei De Mos dat hij het nog lang vond duren totdat de oud-international van Oranje werd ontslagen. "Bij zijn eerste persconferentie kon je al zien dat het een kansloze missie was. Hij zei dat hij meteen wilde promoveren. Maar, dan heeft hij weinig potjes van het seizoen daarvoor gezien. Er zaten toen een hoop gelukswedstrijden bij. Zo sterk was die groep helemaal niet. Dan kun je je niet permitteren om te zeggen dat je dit seizoen speelt voor directe promotie."

Lees ook: Dirk Kuijt ‘heeft er alles aan gedaan om niet te verliezen’ bij ADO Den Haag: ‘Hoop dat club juiste keuzes maakt’

'Hele as is weg'
Kuijt startte ook met een aardig uitgedunde selectie, zag de 75-jarige trainer. "Sem Steijn, Jamal Amofa en Hervé Matthys, bijna je hele as is weg. Dit seizoen moet je gewoon vergeten. Je moet opbouwen naar volgend seizoen."

"Het is bij de club momenteel trekken aan een dood paard. Er moet voetbalvisie komen bij ADO", concludeert De Mos.