Update: Ajax, PSV, Feyenoord én AZ komen volgend weekend NIET in actie in de Eredivisie

16 augustus 2019

BSR Agency

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zijn erop gebrand om de groepsfase de Champions- of Europa League te halen. Daarom hebben die ploegen besloten om volgend weekend (23 t/m 25 augustus) NIET in actie te komen in de Eredivisie. Dat gebeurde in samenspraak met de KNVB.


Ajax maakte in juni al gebruik van de optie die de KNVB de Europees spelende teams gaf om duels naar een later tijdstip of zelfs een andere datum te verplaatsen. Het duel met Fortuna Sittard werd van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september verplaatst.

Focus op Limassol
PSV zou eigenlijk ook op zaterdag 24 augustus in eigen huis tegen FC Groningen voetballen, maar die wedstrijd wordt verzet naar woensdag 25 september. Om 18.30u begint de wedstrijd. Door het verplaatsen van de wedstrijd tegen FC Groningen heeft PSV de volledige focus op het Europa League-duel met Apollon Limassol. De heenwedstrijd vindt plaats op donderdag 22 augustus.

Lees ook: Nederland doet uitstekende zaken op de UEFA-coëfficiëntenlijst ten opzichte van Oostenrijk

Het duel van PSV met RKC Waalwijk in speelronde 5 gaat van zaterdag 31 augustus om 19.45 uur naar zondag 1 september om 20.00 uur. Het tijdstip van het duel tussen Vitesse en AZ is ook gewijzigd. Zij spelen niet op zondag 1 september om 14.40 uur, maar om 16.45 uur.

Feyenoord en AZ
Ook Feyenoord en AZ spelen, evenals PSV, in de play-offs van de Europa League. Zij treffen respectievelijk Hapoel Beer Sheva en Antwerp in de beslissingsvoorronde. Het 1ste duel is op donderdag 22 augustus voor beide ploegen. Om die reden hebben Feyenoord en AZ besloten het duel tussen beide van zondag 25 augustus om 16.45u te schrappen. Die wedstrijd verkast naar donderdag 26 september om 20.00u.

Het regent wijzigingen in speelronde 4 en 5. PEC Zwolle en Sparta hebben daar ook mee te maken. Het duel tussen beide ploegen is niet qua dag verzet, maar qua tijd: van 14.30u naar 16.45u op zondag 25 augustus.