Definitief: Marcel Brands naar Everton

16 mei 2018

Pro Shots

Technisch directeur Marcel Brands verlaat PSV en vertrekt naar Everton. De 56-jarige Brands verlaat na 8 jaar de landskampioen voetbal van Nederland. De Brabander start op 1 juni bij de Premier League-club.


“Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen”, zegt Brands op de website van PSV. “Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit.”

Tijdens het dienstverband van Brands pakte PSV drie titels, won het eenmaal de KNVB-beker en ook nog drie keer de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast overwinterde de club eenmaal in de Champions League (2015-2016).

Toptransfers
Brands deed een aantal toptransfers, met bijvoorbeeld de aankoop van Kevin Strootman, Héctor Moreno, Hirving Lozano, Andrés Guardado, Georginio Wijnaldum en Dries Mertens. Daarnaast waren er aan de inkomende kant ook teleurstellingen, met Adam Maher en Mathias Zanka-Jörgensen als meest in het oog springende namen. De uitgaande transfer van Memphis Depay was voor PSV de meest lucratieve: de aanvaller vertrok voor 34 miljoen euro naar Manchester United.

PSV-watcher Rik Elfrink: 'Dit is een gevoelig verlies voor PSV'