Degradatiekandidaat NAC wint na maand zonder punten van Vitesse

Brian Vesseur • 19:37, 09-12-2018 / Laatste Update: 13:05, 07-01-2024

De fans van NAC Breda konden weer eens juichen in eigen huis. In het Rat Verlegh Stadion won NAC met 2-1 van Vitesse. Daarmee komt de hekkensluiter van de Eredivisie op 11 punten na 15 wedstrijden, evenveel als De Graafschap.

Mitchell te Vrede scoorde vlak voor rust de openingstreffer voor de thuisploeg. Vlak daarvoor kreeg Vitesse nog een penalty, maar Navarone Foor miste 'm. Bryan Linssen bracht in de tweede helft de score weer op gelijke hoogte. Een minuut of 8 voor het laatste fluitsignaal scoorde Arno Verschueren de bevrijdende treffer voor NAC: 2-1!

In de blessuretijd ontving Matus Bero nog zijn 2e gele kaart. De Slowaakse middenvelder van Vitesse moest dus iets eerder naar de kleedkamer dan zijn teamgenoten.

Eredivisie

Een maand geleden won NAC voor het laatst, van Heracles Almelo. Daarna verloor de ploeg uit Breda 3 keer in de Eredivisie. Vitesse had bij een zege op de 4e plek kunnen komen, maar moet het nu doen met een 6e plek.