Degradatievoetbal in Kralingen! Frommelgoal in slotfase breekt Excelsior-PEC open

BSR Agency

admin • 19:34, 17-03-2019 / Laatste Update: 04:47, 07-01-2024

Het duurde een eeuwigheid voordat 'ie eindelijk in het net lag, maar door 2 goals in de slotfase pakt PEC Zwolle de volle buit op bezoek bij Excelsior. In een heus degradatieduel met de Kralingers kregen de bezoekers heel wat kansen, maar maakten er uiteindelijk maar 2 af.

Het vizier stond in Kralingen bij niemand op scherp en het goed gevulde Van Donge & De Roo Stadion had niet bijzonder veel te genieten. Wél konden de toeschouwers zich zo'n beetje de hele wedstrijd kapot ergeren aan alle kansen die er niet invlogen. Het doel van Excelsior stond het grootste gedeelte van de wedstrijd vol onder druk en de Rotterdammers mochten keeper Damen op de blote knietjes bedanken dat er lange tijd geen 1 bal van PEC in de touwen belandde.

Ein-de-lijk raak

Excelsior begon sterk aan de 2e helft via Anderson, maar daarna was het de beurt aan PEC Zwolle om aan te vallen. Namli, Thy, Hamer... Allemaal misten ze kansen op de 1-0. Langzamerhand werd duidelijk dat we vandaag niet op doelpunten hoefden te rekenen, totdat de bal plots over de lijn vloog door middel van een heuse frommelgoal. In de 82e minuut kopte Ehizibue de bal via binnenkant paal op Damen, maar de grensrechter beoordeelde dat de bal over de lijn was: 1-0. 2 minuten later schoot Namli na een fraaie actie de eindstand op het bord.