Déjà vu naar voetballen in coronatijdperk: NEC wint voor lege tribunes van FC Groningen

31 oktober 2021

Pro Shots
Ali Akman

NEC heeft een knappe overwinning geboekt thuis op FC Groningen. Onder rare omstandigheden wisten de Nijmegenaren toch gewoon te winnen met 3-0.


De doelpunten kwamen in het Goffertstadion op naam van Ali Akman (45+1e minuut), Elayis Tavsan (55e) en Jonathan Okita (90+3e).

Het was een bijzondere gewaarwording in de Goffert. Een vervelende déjà vu naar de tijd dat niemand naar de wedstrijden mocht vanwege het coronavirus. Lege tribunes waren deze keer het gevolg van een ingezakte tribune na de verloren derby met Vitesse (0-1).

Geen stadion gevonden en dus zonder fans
Totdat alle onderzoeken zijn afgerond en men in Nijmegen weet wat er moet gebeuren aan het stadion wordt er niet met fans gespeeld. NEC zocht nog naar een alternatief onderkomen, maar kon dat niet vinden.

En dus leek het weer een trainingswedstrijd en was elke gil en aanwijzing duidelijk te horen op de televisie. Extra knap dat NEC won want de ondersteuning van de fans ontbraken en in de coronatijd bleek wel dat die van groot belang zijn voor de 3 punten.

NEC Europa in?
NEC klimt knap naar de 7e plaats in de Eredivisie met 17 punten uit 11 wedstrijden. FC Groningen ontkomt nauwelijks aan de degradatiezone met 10 uit 11.


NEC-fans kijken van buiten het stadion naar de verrichtingen van hun spelers