Deze 12 Nederlanders speelden voor Feyenoord-tegenstander Celtic

18 september 2023

Getty Images

Virgil van Dijk had er al een aardige carrière op zitten voor hij bij Liverpool terechtkwam. Zo speelde de centrale verdediger ook liefst 115 wedstrijden (15 goals) voor Celtic. Van Dijk is een van de 12 Nederlanders die voor de Schotse club speelde.


De aanvoerder van Oranje en Liverpool speelde ook direct de meeste wedstrijden van alle Nederlanders. Jan Vennegoor of Hesselink staat op 2, met 91 wedstrijden. De spits scoorde 33 keer en is daarmee de Nederlandse topscorer van Celtic. Jeremie Frimpong is de meest recente Nederlander bij Celtic. Hij vertrok in de zomer van 2021 naar Bayer Leverkusen. De vleugelverdediger speelde 51 keer voor Celtic.

Alle andere Nederlanders van Celtic zijn Dorus de Vries, Derk Boerrigter, Edson Braafheid, Jos Hooiveld, Glenn Loovens, Evander Sno, Bobby Petta, Regi Blinker en Pierre van Hooijdonk. Laatstgenoemde speelde de minste wedstrijden voor Celtic: 7.

Feyenoord
Celtic speelt dinsdag in De Kuip tegen Feyenoord in de groepsfase van de Champions League. Die wedstrijd begint om 21.00 uur. Check hier wie de scheidsrechter is bij die wedstrijd.