Deze glazenwasser staat woensdag tegenover Ajax: ‘En dan nog zijn ze 10 keer beter’

14 december 2021

Pro Shots

Danny Monster is als voetballer van Barendrecht ook werkzaam als glazenwasser. Woensdag staat hij met de amateurclub tegenover Ajax in de KNVB-beker. Monster denkt dat zijn clubbie - in de buurt van Rotterdam - flink op de kloten krijgt. "Met een veredeld B-elftal zijn ze nog 10 keer beter."


Monster lult in gesprek met AD Rotterdam over de kraker: "In de kleedkamer worden al grapjes gemaakt dat we hopen dat het niet 20-0 wordt. We gaan er gewoon een mooie pot van maken en vooral genieten, de uitslag maakt dan niet uit. En natuurlijk, hopelijk schieten we er nog eentje in. Dan kunnen we ze tóch nog een beetje laten zweten."

'Niet voor schut staan'
De glazenwasser heeft geluk dat-ie het bedrijf runt met zijn vader en broer. Monster kan er dus een vrije dag van maken, komende woensdag. En stel dát Barendrecht wint, dan vermoedelijk ook op donderdag. "We gaan er natuurlijk gewoon vol in klappen, zetten onze voet in elk duel. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Je wilt in ieder geval niet voor schut staan. Hopelijk kunnen we daar een beetje tikken en worden we niet afgemaakt. Hoe mooi zou het zijn als ze straks zeggen: die Monster, die ken lekker voetballen zeg!"