Dick Advocaat gaat ‘all in’ op Europees voetbal: ‘Gaat niet om mij, maar om de club’

28 februari 2021

Dick Advocaat baalde uiteraard van de nederlaag van Feyenoord bij AZ (4-2). Zijn ploeg speelde een prima 1e helft vond Dickie, maar gaf de goals te makkelijk weg.


"Daardoor is het contrast groot, die goals vallen namelijk uit het niks", baalde Advocaat. "We zaten prima in de wedstrijd, konden her en der wat scherper zijn en zeiden dat ook tegen elkaar. Dan geef je het te makkelijk weg en dat mag niet."

Niks mis mee, maar...
Van een gebrek aan oppeppen was volgens hem geen sprake. "Terugkomen kost veel energie en strijd, dat is niet aan te lopen. Dat heeft niks met lef of iets te maken, want in de 1e helft maken we 2 goals. In een uitwedstrijd, ook nog. Dan is dit gewoon jammer."

Is het seizoen definitief voorbij, als Feyenoord niet constanter gaat presteren? "Wij gaan voor Europees voetbal", zei Advocaat resoluut. Over zijn eigen toekomst bleef hij stil.

En verder?
"Het gaat niet om mij, maar om de club. Ik ga ook niemand verwijten maken, de spelers weten wat er fout is gegaan. Het zit hem in de getoonde kwaliteit. Dat deden we in de 1e helft, maar gaven we weg."