Dikke overwinning voor Ajax in Heerenveen

Brian Vesseur • 18:19, 01-10-2017 / Laatste Update: 04:15, 06-01-2024

Ajax heeft op bezoek bij sc Heerenveen met 0-4 gewonnen. Na een sterk half uur van de Friezen, was het David Neres die de score opende. Door de zege staat Ajax 5 punten achter op koploper PSV.

Dat Ajax in de 38e minuut op een 0-1 voorsprong kwam, was volledig tegen de verhoudingen in. Sc Heerenveen had in de minuten daarvoor tweemaal de paal geraakt. De Friezen speelden fel, zetten vroeg druk en waren constant dreigend. Toch was het David Neres die de uitploeg naar een voorsprong schoot, na een handig één-tweetje met Klaas-Jan Huntelaar.

Braziliaanse samba

Voordat Heerenveen van de schrik was bekomen, lag ook de 0-2 al in het netje. Weer was Neres de afmaker, nadat Huntelaar de bal goed doorkopte. De Braziliaanse buitenspeler schoot de bal tegen het been van keeper Martin Hansen, maar de Deense doelman zag de bal er alsnog invliegen.

Pingel

In de tweede helft was er niks meer over van het sterke Heerenveen dat we in de eerste helft zagen. De score liep door een penalty van Lasse Schöne nog verder uit: 0-3. Huntelaar werd bij een hoekschop naar de grond gewerkt, waardoor Serdar Gözöbüyük naar de stip wees.

Wonder Wöber

Maximilian Wöber, die door de afwezigheid van Mitchell Dijks voor het eerst in de basis startte, mocht ook nog een doelpuntje meepikken. De Oostenrijkse aanwinst schoot een keer of 4 op doel, maar de bal werd telkens geblokt. Na de zoveelste keer was het dus wel raak voor de 19-jarige verdediger.

Zo wint Ajax - net als PSV en Feyenoord - dit weekend met 4-0.