Dit is de potindeling voor de WK-kwalificatie, met het Nederlands elftal in pot 1

30 november 2020

BSR Agency

De UEFA heeft de potindeling voor de WK-kwalificatie bekendgemaakt. Door de goede resultaten van het Nederlands elftal in de laatste wedstrijden van 2020, zit het Oranje van Frank de Boer in pot 1 en is dus groepshoofd. Daarmee worden alle grote Europese landen ontlopen.


De loting van de WK-kwalificatie is op 7 december om 18.00 uur Nederlandse tijd. De landen worden verdeeld over 10 groepen (A t/m J). In de groepen F, G, H, I en J komen 6 landen per groep. In de overige 5 groepen zitten telkens 5 landen.

Wie kwalificeren zich?
De 10 groepswinnaars plaatsen zich voor het WK van 2022 in Qatar. De 10 nummers 2 gaan de play-offs in. Zij krijgen gezelschap van de 2 beste groepswinnaars van het nieuwe seizoen van de Nations League. Deze landen hebben zich dan dus nog niet geplaatst voor het WK via de kwalificatie, zijn ook geen nummers 2 en vallen dus overal buiten. Die 12 landen samen strijden in 3 knock-out-poules (van 4 landen per poule) om de laatste 3 Europese tickets voor het WK.

Speeldata
Tussen maart en november 2021 worden alle WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Check hieronder de potindeling. Uit elke pot komt 1 land om zo de poule te vormen.


Pot 1
België
Frankrijk
Engeland
Portugal
Spanje
Italië
Kroatië
Denemarken
Duitsland
Nederland

Pot 2
Zwitserland
Wales
Polen
Zweden
Oostenrijk
Oekraïne
Servië
Turkije
Slowakije
Roemenië

Pot 3
Rusland
Hongarije
Ierland
Tsjechië
Noorwegen
Noord-Ierland
IJsland
Schotland
Griekenland
Finland

Pot 4
Bosnië & Herzegovina
Slovenië
Montenegro
Noord-Macedonië
Albanië
Bulgarije
Israël
Wit-Rusland
Georgië
Luxemburg

Pot 5
Armenië
Cyprus
Faroër Eilanden
Azerbeidzjan
Estland
Kosovo
Kazachstan
Litouwen
Letland
Andorra

Pot 6
Malta
Moldavië
Liechtenstein
Gibraltar
San Marino