🎥 | Dit is waarom Nijhuis een pingel gaf in de Kuip

24 februari 2020

Waarom gaf Bas Nijhuis zaterdagavond een penalty aan Fortuna Sittard? Om die vraag te beantwoorden heeft de KNVB in het VAR-Moment van de Week inzicht gegeven in de communicatie tussen Nijhuis en video-arbiter Sander van der Eijk.


Nijhuis gaf in het duel tussen Feyenoord en Fortuna Sittard (2-1) 2 penalty's in de Kuip. 1 aan Feyenoord, na een duw in de rug van Róbert Bozeník ,en 1 aan Fortuna Sittard, nadat Justin Bijlow het hoofd van Felix Passlack raakte. Beide beslissingen werden ter discussie gesteld, maar bij in ieder geval het laatste moment hoopt de KNVB de onduidelijkheid weg te nemen met het delen van de beelden. 

Veel vragen
Dick Advocaat vond de penalty die zijn ploeg kreeg niet terecht. Zijn collega Sjors Ultee van Fortuna was het daarmee eens. Advocaat vond de strafschop van Fortuna ‘ook apart, maar iets meer in de richting’. Nijhuis, die de penalty van Fortuna terecht vond, zegt de irritatie te begrijpen. "Ik vraag me af of dit iets voor de VAR is. Daar moeten we zeker over gaan praten deze week in Zeist. Dan word ik geroepen, zie ik de beelden en geef ik een penalty."