Dit zijn de 5 grootste inkomende en uitgaande Ajax-transfers van Overmars

29 maart 2020

ANP

Marc Overmars mag zondag 29 maart 43 kaarsjes uitblazen! Hij staat bij Ajax inmiddels al 7,5 jaar aan het roer als als directeur voetbalzaken. Hij houdt zich vooral bezig met transferzaken, de jeugdopleiding en de scouting. Laten we zijn verjaardag eens vieren door de grootste transfers onder zijn beleid op een rijtje te zetten.


In de afgelopen Overmars-jaren heeft Ajax flink wat geld in de transfermarkt gepompt met grote transfers. Dit zijn van het tijdperk Overmars de 5 grootste inkomende en 5 grootste uitgaande transfers van Ajax.

Grootste uitgaven
Laten we eens beginnen bij de 5 grootste transfers waar Overmars geld aan spendeerde. De grootste transferuitgave ooit van Ajax is nog steeds 16,25 miljoen om Miralem Sulejmani in de zomer van 2008 van Heerenveen naar Amsterdam te lokken. Vlak Achter Sulejmani staat de grootste Overmars-aankoop al in de geschiedenisboeken van Ajax.

Bij een aantal van deze transfers kan de transfersom in de toekomst nog oplopen door eventuele bonussen. Voor deze lijst houden we ons maar even aan het 1e bedrag dat Ajax naar de andere club heeft overgemaakt om de speler aan zich te binden.

Daley Blind (16 miljoen)
Antony
(15,75 miljoen)
Quicy Promes
(15,7 miljoen)
Edson Alvarez
(15 miljoen)
Ravzan Marin
(12,5 miljoen)

Ka-ching!
Bij deze 5 transfers kon Overmars pas echt aan de champagne. De directeur voetbalzaken heeft bewezen dat hij goed weet te onderhandelen om het onderste uit de kan te halen. Op deze transfers heeft Ajax vast een dikke winst behaald.

Matthijs de Ligt (85,5 miljoen)
Frenkie de Jong (75 miljoen)
Hakim Ziyech (40 miljoen)
Davinson Sánchez (40 miljoen)
Arkadiusz Milik (32 miljoen)

Dit zijn niet alleen de 5 best verkochte spelers van Ajax in het Overmars-tijdperk, maar ook de 5 best verkochte spelers uit de hele clubgeschiedenis!

Flinke beloning
Door het supersterke seizoen 2018-2019 van Ajax kon Overmars een paar dikke transfers maken. Leuk voor de club én leuk voor hem dat alles zo op rolletjes liep. De bestuurder zat destijds bij Ajax op een jaarsalaris van 412.500 euro. Vanwege de goede prestaties kon hij nog eens 675.000 euro aan bonussen bijschrijven, blijkt uit het jaarverslag van Ajax van het seizoen 2018-2019