Dordt pakt puntje tegen matig Roda, Volendam zet goede reeks voort

BSR Agency

admin • 23:15, 15-11-2019 / Laatste Update: 18:52, 04-01-2024

Het was vrijdagavond een matig gevulde avond in de Keuken Kampioen Divisie. Op slechts 3 velden werd er afgetrapt. Dordrecht pakte thuis een punt tegen Roda (1-1), FC Eindhoven versloeg MVV (2-0) en FC Volendam nam de volle buit mee uit Oss (1-2).

Voor FC Volendam was het de 4de keer op rij dat er in competitieverband werd gewonnen. In Oss werden álle doelpunten al in de 1ste helft gemaakt, waarbij Oss zelfs nog op voorsprong kwam. Nog voor rust waren het Jelle Duin en Martijn Kaars die de boel voor Volendam rechttrokken.

Waar de eredivisie een week stilligt vanwege het interlandvoetbal, gaan de voetballers van de Keuken Kampioen Divisie dit weekeinde gewoon verder. De eerste drie wedstrijden werden vanavond gespeeld. FC Volendam deed wat het moest doen tegen laagvlieger TOP Oss, FC Eindhoven versloeg MVV en Roda JC kwam niet verder dan een gelijkspel tegen nummer laatst FC Dordrecht.

Voor Roda JC Was het een minder geslaagde avond. De Limburgers waren op bezoek bij de nummer allerlaatst van de KKD, FC Dordrecht. Waar dat op papier een makkelijk avondje had moeten worden, kwamen de Kerkradenaren via een eigen goal op achterstand. Nog voor de rust kwam Roda op gelijke hoogte en de score veranderde niet meer. Dat had wel gemoeten, want in de slotfase weigerde de scheidsrechter Dordt een 100% penalty te geven.

De andere Limburgse club in de KKD doet het zowaar nog matiger dan Roda JC. Maastrichtse Voetbal Vereniging Maastricht (MVV) staat op de voorlaatste plaats en blijft daar na vanavond ook gewoon staan. Op bezoek bij FC Eindhoven was de ploeg van Fuat Usta eigenlijk niet goed genoeg om echt weerstand te bieden. Ondanks dat, werden de 2 doelpunten pas in de slotfase van de 2de helft gemaakt.