Douglas (oud-FC Twente) duikt ineens op bij 2e klasser: ‘Was aardig wat kilo’s zwaarder’

21 januari 2020

Soccrates Archive

Douglas (32) is terug op de Twentse voetbalvelden. Nee, niet bij FC Twente, maar een paar niveautjes lager bij 2e klasser Barbaros. De Braziliaanse Nederlander stond ineens tegenover Wouter Horstink, spits van WVV'34. Zij speelden een oefenpotje tegen Barbaros. Horstink sprak met Tubantia over het bijzondere duel.


Douglas is een grootheid in de regio. Met FC Twente pakte hij het kampioenschap in 2009/10 en een seizoen later de KNVB-beker. Ook won hij 2 keer de Johan Cruijff Schaal. Nadat-ie in 2007 bij de club kwam, vetrok hij in 2013 transfervrij naar Dinamo Moskou.

Extra kilo's
Enkele spelers van WVV'34 wisten al dat Douglas minuten zou gaan maken tegen hen. "Het kwam niet als een totale verrassing", vertelde Horstink. "Als spits was het voor mij leuk om tegenover hem te staan. Dat maak je natuurlijk niet zo maar mee."

Nadat Douglas zijn contract bij Sporting CP in juli 2018 liet ontbinden, zat hij geruime tijd zonder club. In die tijd heeft hij het er flink van genomen, zag Horstink. "Je kon zien dat hij aardig wat kilo’s zwaarder was dan in zijn tijd bij FC Twente. Dat hij profvoetballer is geweest, kon je wel meteen merken. Positioneel stond hij telkens goed en hij zette de lijnen gelijk uit bij Barbaros. Dat deed hij in het Nederlands, met een grappig Portugees accent."

Tikkeltje slomer
Door alle extra kilo's is Douglas niet meer de sloper die hij zo'n 10 jaar geleden was. "Op snelheid werd hij telkens geklopt, daar wonnen we het van hem. Douglas was niet meer zo goed als 10 jaar terug, maar ik had ook niet de indruk dat hij op 100 procent speelde", aldus de 25-jarige spits van WVV'34, dat uiteindelijk met 2-1 verloor van Barbaros.