Dramatisch afscheid Van Persie in de Kuip, Excelsior wint na 2 hattricks in Almelo, NAC degradeert

BSR

Sjors Tanis • 18:23, 12-05-2019 / Laatste Update: 06:37, 08-01-2024

Een prachtige middag vanmiddag voor de voetballiefhebbers in Nederland, met een volledige speelronde in de Eredivisie. Zo kende Robin van Persie een dramatische afscheidswedstrijd bij Feyenoord in de Kuip (0-2 nederlaag tegen ADO Den Haag), wist Heracles ondanks een hattrick Adrian Dalmau niet te winnen van Excelsior (4-5) en is NAC Breda nu écht gedegradeerd na een 2-1 nederlaag bij sc Heerenveen.

Check hier een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de voorlaatste speelronde, op Ajax - FC Utrecht en AZ - PSV na.

Feyenoord - ADO Den Haag: 0-2

Robin van Persie speelde in de Kuip zijn afscheidswedstrijd in het voetbal. Maar tegenstander ADO Den Haag verstoorde het feestje van Van Persie volledig. Vlak voor rust maakte Erik Falkenburg de 0-1 en Sheraldo Becker was een klein kwartier na rust het eindstation van een Haagse counter: 0-2. Zo kende Feyenoord een dramatische middag bij het afscheid van clublegende Van Persie, die op 35-jarige leeftijd afscheid neemt. Het was ook de laatste wedstrijd van trainer Giovanni van Bronckhorst in het eigen stadion, de coach die Feyenoord naar de landstitel leidde.

(Tekst gaat verder onder de tweet en foto's)

Heracles Almelo - Excelsior: 4-5

Heracles Almelo leek dankzij een hattrick van spits Adrián Dalmau op weg naar de 3 punten tegen Excelsior, maar in de slotfase ging het helemaal mis bij de Almeloërs. Jurgen Matheij maakte 20 minuten voor tijd de 4-3, waarna in de 89ste minuut Dennis Yerai Eckert ook voor de gelijkmaker zorgde. In blessuretijd maakte Elías Már Ómarsson (de maker van de 1ste 2 Rotterdamse goal) óók een hattrick, waardoor Excelsior er met de zege vandoor ging. De Rotterdammers gaan toch de nacompetitie tegen degradatie in.

sc Heerenveen - NAC Breda: 2-1

Door de late zege van nummer 17 Excelsior is NAC nu écht gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Breda verloor zelf ook nog op bezoek bij sc Heerenveen. De doelpunten in Friesland vielen na de pauze: Sam Lammers maakte in de 69ste minuut de 1-0, Menno Koch 9 minuten voor tijd de 1-1 en Mitchell van Bergen in de laatste minuut de winnende voor Heerenveen: 2-1..

FC Groningen - Fortuna Sittard: 3-0

Een makkelijke middag voor de ploeg van trainer Danny Buijs. Paul Gladon zette FC Groningen in de 40ste minuut op voorsprong en na rust liep de thuisploeg verder uit. De prachtige 2-0 (een hard afstandsschot) van Ritsu Doan was het hoogtepunt van de middag, waarna Samir Memišević ook nog de 3-0 maakte voor de thuisploeg.

Vitesse - De Graafschap: 6-1

Een doelpuntrijke pot in Arnhem, waar het publiek bleef genieten. Thuisploeg Vitesse had geen enkele moeite met De Graafschap, dat definitief de play-offs tegen degradatie ingaat. Bart Straalman, Thomas Buitink (2x) Martin Ødegaard, Oussama Darfalau en Richie Musaba maakten de doelpunten namens Vitesse. Youssef El Jebli scoorde bij een stand van 5-0 tegen namens de Superboeren.

Verder won VVV-Venlo met 2-4 op bezoek bij PEC Zwolle en zorgde FC Emmen voor een comeback bij Willem II (2-3), waardoor FC Emmen veilig is. De Graafschap en dus Excelsior zullen de play-offs promotie/degradatie ingaan.