Drie keepersblunders van PEC-doelman Mous helpen zakelijk PSV aan 3 punten

Soccrates Images

Martijn Baars • 18:24, 29-09-2019 / Laatste Update: 17:49, 05-01-2024

PSV heeft zich zonder ook maar een minuutje in te hoeven spannen de 3 punten opgehaald bij PEC Zwolle. Op een zeer slecht kunstgrasveld in Zwolle dankte PSV in eerste instantie PEC-keeper Xavier Mous, die bij 3 van in totaal 4 Eindhovense goals blunderde. Het werd 0-4.

PEC voetbalde in de eerste helft nog aardig mee, maar testte keeper Jeroen Zoet maar 1 keer. Aan de andere kant was PSV maar zelden echt gevaarlijk, maar was het eerste fatsoenlijke schot op doel meteen raak. Pablo Rosario schoot van randje 16 op doel. Mous zat er aan, maar zag de bal tot zijn frustratie onder zijn arm door in de goal rollen: 0-1.

Weer een blunder

Na rust voetbalde PSV de wedstrijd zakelijk uit en zag het Mous weer blunderen bij de 0-2. Dit keer was het schot van Donyell Malen van net buiten het strafschopgebied en had de keeper 'm weer moeten hebben. Daarna was het verzet bij PEC verdwenen en liep PSV via goals van Ritsu Doan en Erick Gutierrez uit naar 0-4. Ook bij de goal van de Mexicaan was Mous niet onschuldig.

PSV volgt dus in het spoor van Ajax en is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie.