Dronken PEC-trainer Stegeman rijdt tegen lantaarnpaal

9 september 2019

BSR
Stegeman

PEC Zwolle-trainer John Stegeman heeft donderdagavond met te veel drank op met zijn auto een verkeersongeluk veroorzaakt. Daarbij reed hij tegen een lantaarnpaal in Apeldoorn. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen; hij had bijna 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. PEC heeft de trainer een boete gegeven; voor de club is de zaak daarmee voorlopig klaar.


De 43-jarige Stegeman verloor, na met collega’s wat gedronken te hebben in Zwolle, donderdagavond aan de macht over het stuur. Hij reed in een auto van de club. Een ambulance kwam ter plekke om Stegeman na te kijken; hij raakte volgens de club lichtgewond aan zijn neus door het openspringen van de airbag.

Spijt
Stegeman heeft maandag de selectie op de hoogte gebracht van het ongeluk. Vrijdagochtend, even na het ongeval, heeft Stegeman voorzitter Adriaan Visser al geïnformeerd. PEC houdt Stegeman nu even uit de wind. De trainer zegt in een bericht van de club: 'Dit is een incident dat nooit had mogen plaatsvinden. Ik heb enorm veel spijt dat het gebeurd is en accepteer de straf vanuit de club als vanzelfsprekend.’’

Boete
Voorzitter Adriaan Visser: "Wij betreuren dit incident enorm, aangezien het totaal niet overeenkomt met hoe wij als club in de maatschappij staan. Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. John krijgt een boete van de club en wij gaan hem daarnaast extra vaak bij maatschappelijke projecten van de club inzetten.’’ Ontslag van de trainer is volgens Visser geen optie.

Ontslag
De gedragsregels van PEC Zwolle schrijven voor dat bij drankgebruik tijdens werkzaamheden ontslag op staande voet geldt. Visser stelt dat dat hier niet opgaat omdat Stegeman buiten werktijd onder invloed reed. De preses voegt toe dat Stegeman niet eerder voor rijden onder invloed aangehouden is. De politie laat weten dat de Officier van Justitie zal beoordelen hoe de zaak wordt afgehandeld en of Stegenaar uiteindelijk moet voorkomen bij de rechtbank.