Dronten flirt met de gedachte om Ziyech (26) een standbeeld te geven

9 september 2019

BSR Agency

Hij is pas 26 jaar oud, maar het kan zomaar zijn dat Hakim Ziyech binnen niet al te lange tijd al zijn eigen standbeeld heeft. Dronten, het dorpje in Flevoland waar de Ajacied opgroeide, zou volgens De Stentor niet uitsluiten dat Ziyech vereeuwigd wordt met een beeld.


We leggen je uit hoe het precies zit. Dronten krijgt een nieuw gemeentehuis. Om het niet een al te saai gebouw van bakstenen te laten worden, wil de gemeente een paar fraaie versiersels in of om het gemeentehuis. De inwoners mogen daarover meedenken.

Enquête 
Via een enquête op de site vraagt Dronten inwoners naar hun ideeën hierover. Zo is er bijvoorbeeld de vraag: 'Wat zijn volgens u de belangrijkste symbolen van onze gemeente?' Suggesties: Meerpaaldagen, Ketelhaven, Walibi, Defqon, Lowlands en dus Hakim Ziyech. "Maar het zijn slechts suggesties."

Het lijkt dus nog ver weg voordat Ziyechs uitgehouwen lichaam daadwerkelijk voor het stadhuis pronkt. Toch is het ook verre van uitgesloten, zegt ook gemeentewoordvoerder Margot van Staveren. "Het is aan de inwoners om te bepalen. De gemeenteraad heeft in juni besloten dat de gemeenteraad zich niet mengt in de keuze voor een kunstwerk in de publiekshal."