'Dubbele' penalty in blessuretijd levert Vitesse de volle buit op in subtopper tegen AZ

Soccrates Images

Martijn Baars • 20:41, 01-09-2019 / Laatste Update: 10:51, 07-01-2024

Vraag niet hoe, maar Vitesse heeft de subtopper tegen AZ met 2-1 gewonnen. Dankzij een 'dubbele' penalty in blessuretijd wonnen de Arnhemmers. AZ kwam zelfs nog op 0-1 voor.

Teun Koopmeiners benutte in de eerste helft een penalty, maar zag zijn goal ongedaan gemaakt worden door de 1-1 van Tim Matavz vlak voor rust. De wedstrijd leek uit te draaien op een teleurstellend gelijkspel, maar de slotfase gaf genoeg sensatie!

Bizarre slotfase

Vitesse kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd een penalty vanwege overduidelijk hands van AZ-nieuweling Aboukhlal. Bero miste 'm, maar Darfalou scoorde in de rebound alsnog: 2-1. Maar de goal werd afgekeurd, omdat er te vroeg werd ingelopen bij de pingel. Resultaat: de penalty moest opnieuw en nu was-ie wel raak: 2-1 via Bero, die nu wel raak schoot.