Dubieuze transferdeal PSV’er Arias op straat

4 februari 2016

pro shots
Dubieuze transferdeal PSV'er Arias op straat

Sporting Portugal, de voormalige club van PSV'er Santiago Arias, heeft inspraak op een eventuele toekomstige transfer van de verdediger. Dat blijkt uit de transferovereenkomst, die onthullingswebsite Football Leaks publiceert.

PSV nam de Colombiaan op 13 juni 2013 over van de Portugeze topclub. In het door technisch directeur Marcel Brands en toenmalig voorzitter Tiny Sanders ondertekende contract staat dat Sporting nog steeds enige invloed heeft op de toekomst van de speler.

Afkoopsom
PSV betaalde een afkoopsom van 675.000 euro voor Arias. Sporting bedong daarnaast een doorverkooppercentage van 15 procent, een veel voorkomende en toegestane regeling in de voetbalwereld.

Dubieuze onderdelen
Twee andere onderdelen van het contract zijn dubieuzer. Indien PSV Arias verkoopt aan een van de rivalen van Sporting (FC Porto of Benfica) moet de club uit Eindhoven 10 miljoen euro overmaken aan Sporting. Bovendien moet PSV elk bod dat het op Arias ontvangt, doorkoppelen aan Sporting. De Portugezen behouden zich het recht voor om de transfer te blokkeren of binnen 72 uur met een even hoog bod op Arias te komen.