Duel tussen Willem II en FC Groningen gaat door ondanks Tilburgse coronapatiënt

28 februari 2020

In Tilburg, waar de 1e Nederlandse corona-patiënt in een ziekenhuis ligt, vindt vrijdag het eerstvolgende duel in de eredivisie plaats tussen Willem II en FC Groningen. Vooralsnog gaat de competitiewedstrijd gewoon door. Dit meldt het AD donderdagavond. Dit werd vrijdagavond andermaal bevestigd door zowel Willem II als burgemeester Theo Weterings.


"We doen wat de instanties zeggen, op dit moment hebben we geen enkel signaal gekregen dat die wedstrijd niet door zou kunnen gaan", aldus algemeen directeur Martin van Geel. Ook de KNVB treft vooralsnog geen maatregelen. "Het is niet aan ons te beslissen wat er moet gebeuren", zegt Jan Bluyssen, de competitieleider van de voetbalbond.

Makkelijk verhaal
"Daarom is het eigenlijk heel simpel. Het is aan de burgemeester, want die gaat over de stad. Daarna kan ook de veiligheidsregio stappen ondernemen en vervolgens is er nog het ministerie. Op dit moment is het een kwestie van elkaar goed informeren."

Kort nadat het nieuws bekend werd had Bluyssen al contact met zowel FC Groningen als Willem II. "Maar we hebben geen concrete afspraken gemaakt. Zoals gezegd, we wachten af wat de officiële instanties gaan beslissen. Wij hoeven geen discussie te voeren, we volgen de betreffende autoriteiten."