Duitse voetbalbond pissed om flirtgedrag Michael van Praag met Turkije

26 september 2018

Pro Shots

De Duitse voetbalbond DFB heeft bij de Europese voetbalbond geklaagd over Michael van Praag. Onze Oosterburen en Turkije strijden om wie het EK 2024 mag organiseren. Van Praag heeft een bezoek afgewerkt naar Istanbul en nu twijfelt Duitsland aan de neutraliteit van de Nederlander.


Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Donderdag wordt er gestemd in het Franse Nyon naar wie het EK voetbal van 2024 gaat, maar er er zijn dus nog wat probleempjes op te lossen...

Stemmen
Van Praag mag als UEFA-bestuurslid ook stemmen waar het EK naartoe zal gaan. Hij is daarmee 1 van de 17 stemmers. Een bezoek van het Nederlandse bestuurslid naar Istanbul vorig jaar november zorgde voor boze gezichten in Duitsland, omdat ze denken dat van Praag nu niet meer neutraal kan zijn. Zo poseerde van Praag met een voetbalshirt van Turkije. De Duitsers schreven daarover vervolgens een brief aan UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Wraak
De Nederlander is al tijden vrienden met de Duitse voetbalbond, alleen zijn bestuurders van de DFB ervan overtuigd dat Van Praag wraak wil nemen. De 70-jarige bestuurder wilde 2 jaar geleden voorzitter worden van de UEFA.

Dat werd hij uiteindelijk niet, omdat veel 'vrienden' van hem uiteindelijk overstapte en stemde op de huidige voorzitter Ceferin. Duitsland maakte ook deze overstap. De Duitse bond denkt nu dat van Praag hetzelfde kunstje gaat flikken.