Dumfries kopt PSV een paar seconden voor tijd toch nog naar punt bij VVV

Orange Pictures

admin • 15:13, 19-01-2020 / Laatste Update: 19:51, 04-01-2024

PSV is op krankzinnige wijze uit de winterstop gekomen. De Eindhovenaren boekten zondag op bezoek bij VVV Venlo een gelijkspel, doordat Denzel Dumfries in de laatste minuut de 1-1 tegen de touwen kopte. PSV zakt wel een plek op de ranglijst en staat nu 4e.

En dat terwijl PSV al na 2 minuten spelen op voorsprong had kunnen komen. Steven Bergwijn liep alleen op VVV-goalie Thorsten Kirschbaum af, maar op het moment suprême gleed de Oranje-international uit: weg kans. Aan de andere kant was VVV meteen gevaarlijk via Johnatan Opoku; nu was Lars Unnerstall net iets eerder bij de bal.

Wonder

Het duel begon dus leuk. Beide ploegen creëerden veel kansen en het was een wonder dat we met 0-0 gingen rusten. Vlak na het 1e fluitsignaal van de 2e helft ging Bergwijn weer op avontuur, maar opnieuw stuitte de gelegenheidsspits op Kirschbaum.

Penalty

Maar toch was PSV een tikkie zwakker dan in het 1e bedrijf. Op het stroperige Venlose kunstgras liep het niet bij de ploeg van interim-trainer Ernest Faber en de overtreding van Olivier Boscagli op Roel Janssen typeerde dit. De Fransman kwam er erg ongelukkig in, maar genoeg voor een penalty was het wel. Opoku benutte vervolgens het buitenkansje door keihard door het midden te schieten, terwijl Unnerstall al in de hoek lag.

Toch nog

Met nog 20 minuten op de klok moest PSV nu wel naar voren. Faber gooide zelfs debutant Noni Madueke, 17 jaar pas, voor de leeuwen, maar ook de Engelsman kreeg weinig voor elkaar. Alles leek in de maak voor een Limburgse zege, totdat Dumfries dus in de laatste seconden van de blessuretijd toch nog een voorzet wist binnen te koppen.