Eagles al halve eeuw (!) zonder thuiszege tegen Heracles

admin • 21:12, 08-04-2017 / Laatste Update: 22:59, 12-12-2023

Go Ahead Eagles mikt vanavond op de eerste eredivisiezege op Heracles in de Adelaarshorst in ruim vijftig jaar. In 1966 wonnen de Deventenaren thuis vooralsnog voor het eerst en voor het laatst op het hoogste niveau van de buurman uit Almelo.

Op 24 april van dat jaar bezorgde Wietze Veenstra Go Ahead met twee treffers een 2-0 zege. Van de andere vijf voorgaande ontmoetingen in eredivisieverband eindigden er drie in een gelijkspel. Twee keer was Heracles de sterkste in de Adelaarshorst. In de laatste editie, op 2 november 2014, begon de thuisploeg sterk met een goal van spits Marnix Kolder. Deniz Türüç kreeg in de eerste helft rood, waarna Heracles na rust door een hattrick van Bryan Linssen de derby naar zich toe trok.

Eerder dit seizoen voltrok zich een soortgelijk scenario in Almelo. Jarchinio Antonia de Eagles in het Polman Stadion op voorsprong, maar in de tweede helft stelde Heracles-aanvaller stelde Samuel Armenteros met twee doelpunten orde op zaken: 2-1.

[poules_game teasertext="" team="go-ahead-eagles" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]