Eindelijk weer een leuk Nederlands elftal: maar Polen gniffelt om deze uitslag

Robert Hüsken • 00:36, 15-10-2020 / Laatste Update: 10:46, 05-01-2024

Na al die ellendige laatste interlands, mogen we best blij zijn met deze wedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje speelde uit bij Italië 1-1 in de Nations League. Daardoor is Polen deze woensdagavond de lachende derde in deze poule.

Nederland startte in een andere opstelling dan normaal. Frank de Boer maakte een 5-3-2 formatie. Klonk logisch. Maar dan moet Hans Hateboer als RVV wel z'n verdedigende werk doen. Want na een kwartier stond Hansie te slapen en kon Lorenzo Pellegrini ontsnappen: 1-0 Italië. Wil je 'm zien, klik dan hier.

Eerste goal onder Frank de Boer

Daar gaan we weer, dacht waarschijnlijk heel Nederland. Maar nee hoor. Oranje begon juist na de achterstand beter te voetballen. Die 5-3-2 was zo slecht nog niet. We waren gewoon beter dan Italië. Dat resulteerde dan ook in de 1-1 van Donny van de Beek. Het was zijn eerste interlandgoal en ook het eerste doelpunt onder bondscoach Frank de Boer. Bekijk de goal hier.

Tweede helft

Na rust kon het beide kanten op. Italië en Nederland vielen allebei lekker aan en kregen mogelijkheden op de voorsprong. Helaas viel dat doelpunt niet en bleef het dus bij 1-1.

Polen

Polen deed heerlijke zaken in de andere wedstrijd in deze poule. De Polen wonnen met 3-0 van Bosnië. Anel Ahmedhodzic (Bosnië) kreeg na 15 minuten al rood. Omdat alle 4 de landen een slecht doelsaldo hadden na 3 wedstrijden, telt dit extra lekker aan voor Polen.