Ajax wint na rust eenvoudig van Juve in Youth League (video)

Proshots

admin • 21:02, 07-02-2017 / Laatste Update: 11:44, 12-12-2023

De A1 van Ajax trad dinsdagavond aan tegen de leeftijdgenoten van Juventus voor de Youth League en won het duel met 2-0. Op de eigen Toekomst was het Carel Eiting, die zijn debuut in het eerste al heeft gemaakt (tegen Kozakken Boys in de KNVB-beker), die met een schitterende goal zijn team de voorsprong gunde. Check hem snel hieronder:

Wat een pegel van onze captain Carel Eiting ❕ ❗️ ❕ #UYL #ajajuv pic.twitter.com/bY1X40SHVf

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 7, 2017

Vooral de eerste helft was Juventus de betere ploeg, maar wisten de Italianen dat niet in een voorsprong uit te drukken. De coach van de jonkies van ‘Juve’ is Fabio Grosso. Oud-prof die tijdens de WK-finale tegen Frankrijk de winnende strafschop maakte voor Italië.

2-0!

Snel na de rust verdubbelde Kaj Sierhuis de score. De spits schoot in de 48ste minuut goed binnen. Ajax was daarna heer en meester en speelde de wedstrijd goed uit.

En dat is 2! ✌️ Fijne goal van onze spits Kaj Sierhuis 9⃣️ #UYL #ajajuv pic.twitter.com/BYopyYYx4M

— AFC Ajax (@AFCAjax) 7 februari 2017

De Ligt en Kluivert

Bij Ajax onder 19 mogen formeel ook Matthijs de Ligt en Justin Kluivert meedoen, maar dat duo is het elftal ontgroeid. De Ligt, momenteel geblesseerd aan zijn bovenbeen, is al vast lid van de selectie van Peter Bosz. En ook Kluivert traint en speelt de laatste weken bij Ajax 1. De zoon van Patrick stond de laatste twee wedstrijden tegen ADO Den Haag en Roda JC zelfs in de basis.