El Khayati bezorgt ADO met megaslim doelpunt de overwinning

Bart van der Wijst • 00:39, 24-09-2017 / Laatste Update: 13:09, 12-12-2023

ADO Den Haag heeft voor de 2de keer dit seizoen een Eredivisie-duel weten te winnen. In eigen huis waren de Hagenezen te sterk voor Sparta Rotterdam: 1-0. Die 3 punten mogen voor een groot deel op de naam van Abdenasser El Khayati worden geschreven, hij maakte een heerlijke goal.

Een slimmigheidje van de middenvelder in de 2de helft was hét hoogtepunt van de wedstrijd. Verder oogde het vooral rommelig tussen de 2 laagvliegers.

[poules_game teasertext="" team="ado-den-haag" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Schiettent

In de 1ste helft was het Sparta dat beter was aan de bal, maar echt kansen kreeg het niet. Ook ADO kon maar geen vuist maken voor de rust. Daarna was het wel snel raak. El Khayati wachtte heel lang en besloot vervolgens heel slim de bal tussen enkele spelers door in het doel te prikken. Roy Kortsmit was kansloos.

Diezelfde Kortsmit werd enkele minuten later getest. Ongeveer 3 of 4 schoten kreeg de doelman op zich af, maar wonderbaarlijk genoeg vloog de bal niet binnen. Deed Sparta dan werkelijk niks? Nou, het raakte in de 2de helft de paal via Robert Mühren.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 23 september 2017

2-0? Nee toch niet

In de 90ste minuut kreeg Sparta een corner, dus besloot Kortsmit naar voren te gaan. In de nastoot maakte ADO de 2-0, maar het was buitenspel. De Sparta-doelman was nog op de weg terug, maar achter hem stond maar 1 verdediger: daardoor dus buitenspel.