Eli Dasa kwam te laat na misverstand en vroeg Vitesse-coach om straf

26 november 2021

Pro Shots / Paul Meima

Zonder rechtsback Eli Dasa op het opstellingsformulier pakte Vitesse gisteravond een sensationeel punt op bezoek bij Stade Rennes. De Arnhemmmers knokten zich terug en speelden met 3-3 gelijk. Na afloop gaf de Israëliër aan zelf om een reserverol te hebben gevraagd.


LEES OOK: Vitesse maakt nog alle kans op knock-outfase na gelijkspel tegen Stade Rennais

Dasa is normaliter de vaste rechtsback van de Arnhemmers, maar werd in Frankrijk vervangen door Romaric Yapi. Dasa kwam te laat, omdat er een misverstand was ontstaan over de afgesproken tijd. Voor de camera van ESPN reageerde de verdediger op zijn reservebeurt. "Het kan gebeuren, maar natuurlijk ben ik er niet trots op dat ik te laat kwam."

'Ik vroeg aan de coach of hij mij eruit wilde halen'
De back nam het zichzelf kwalijk. "Het had niet moeten gebeuren. Ik heb mijn straf gekregen en daarmee is het nu goed." Dasa wist al direct hoe laat het was en stapte zelf naar de trainer. "Ik heb direct mijn excuses aangeboden en tegen de coach gezegd dat hij mij eruit moest halen. Persoonlijk houd ik wel van deze strenge regels, het maakt niet uit dat ik daar nu door gestraft word. We hebben voor het seizoen dingen afgesproken en daar moeten we ons aan houden."

Dankzij de remise in Frankrijk maakt Vitesse nu ineens nog kans op Europese overwintering. "We hebben een heel goede uitgangspositie", aldus de tevreden Dasa, die trots was op zijn ploeg. "Het is heel moeilijk om hier een resultaat te boeken." Vitesse neemt het in de laatste speelronde van de Conference League-groepsfase op tegen hekkensluiter NS Mura.