Eljero Elia hint op voetbalpensioen: ‘Hoe het er nu naar uitziet, ga ik stoppen’

5 augustus 2022

Getty Images

Eljero Elia zit er aan te denken een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. Voor de camera van Omroep West vertelde de voetballer die nu zonder club zit dat hij zal stoppen als de situatie niet veranderd.


"Ik weet het niet. Ik ben nu pas weer fit. Ik kan gelukkig weer rennen en ik zie wel wat er gebeurd. Ik zeg nooit nooit, maar hoe het er nu naar uitziet... ga ik stoppen", vertelt hij met kleine twijfel.

Mooie carrière
Zijn contract bij ADO den Haag werd niet verlengd en een nieuwe club is nog niet gevonden. Elia speelde 30 interlands voor Oranje en stond in zijn hoogtijdagen onder contract bij HSV, Juventus en Werder Bremen. Ook werd de aanvaller verhuurd aan Southampton.

In de eredivisie speelde Elia 198 wedstrijden waarin hij voor clubs als ADO, Twente, Feyenoord en Utrecht 36 doelpunten maakte.

Nieuwe Touzani?
De voetballer heeft misschien wel een maatschappelijke functie voor ogen. Elia organiseerde een straatvoetbaltoernooitje in het Haagse Molenwijk. "Het is belangrijk dat die kinderen gewoon lekker kunnen sporten en hun mind op 0 kunnen zetten", vertelt hij.