Emmen boekt dankzij Caner Cavlan belangrijke zege op Heerenveen in strijd tegen degradatie

BSR

Trevor Wagener • 16:07, 07-04-2019 / Laatste Update: 01:40, 08-01-2024

FC Emmen heeft in haar eigen Oude Meerdijk-stadion een belangrijke overwinning op sc Heerenveen geboekt in strijd om degradatie. Aan de kant van de thuisploeg was vleugelverdediger Caner Cavlan de grote man tegen zijn oude club met 2 goals in het met 2-0 gewonnen duel.

De zege van Emmen op de Friezen was zeer verdiend. Heerenveen werd amper gevaarlijk en meldde zich zelden voor het doel van Kjell Scherpen. Emmen daarentegen wist wat het te doen stond: bij een overwinning zou de 17e plaats ingeruild worden voor een veilige 15e plek en zo geschiedde.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 7 april 2019

Eenrichtingsverkeer

De ploeg van Dick Lukkien ging in de 1e helft veelvuldig in de aanval, maar tot zeer grote kansen leidde dit niet. Tot de 40ste minuut: uitblinker Anco Janssen omspeelde Heerenveen-back Doke Schmidt en schoot op Heerenveen-keeper Warner Hahn. Die kon die inzet nog keren, maar zag toe hoe de kopbal van Cavlan over hem heen het doel in ging.

In de 2e helft maakte Emmen vrolijk jacht op de 2e treffer. Dit leverde kansen op van onder meer verdediger Glenn Bijl, maar na goed terugleggen van Jafar Arias vond hij Hahn op zijn weg. Wel mocht het scheidsrechter Martin van de Kerkhof bedanken dat middenvelder Hilal Ben Moussa nog op het veld stond. Zijn charge op Heerenveen-middenvelder Pelle van Amersfoort werd 'slechts' bestraft met geel.

Dubbelslag Cavlan

Een kwartier voor tijd gooide de thuisploeg de wedstrijd op slot. Emmen-middenvelder Michael Chacon stuurde zijn ploegmaat Cavlan diep aan de linkerkant. Die laatste, tevens uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, haalde hard uit met een volley, die door de benen van Hahn in het goal verdween: 2-0. Het was veelzeggend dat Heerenveen-spits Sam Lammers pas in de 89ste minuut tot zijn 1e kans van de wedstrijd kwam.

Door de zege heeft Emmen in ieder geval weer wat lucht op de ranglijst. De eredivisionist heeft 28 punten. Ook zorgde de zege van de mannen van Lukkien voor het nodige vertrouwen: aankomende vrijdag (20:00) speelt de ploeg de kraker in de eredivisie-kelder op bezoek bij NAC Breda, dat laatste staat en 7 punten minder heeft (21).

#emmhee Echte liefde bij de supporters van @FC_Emmen . pic.twitter.com/jtaQh7LJRx