Emmen in slotfase naast 10-tal Heracles dankzij rake kopbal Braken

BSR

Sjors Tanis • 17:23, 10-03-2019 / Laatste Update: 03:39, 07-01-2024

FC Emmen heeft dankzij een laat doelpunt 1 punt overgehouden aan de thuiswedstrijd (in de sneeuw) tegen Heracles Almelo. Sven Braken kopte 4 minuten voor tijd de 1-1 binnen, nadat Heracles-spits Adrian Dalmau in de 1e helft al voor de 0-1 had gezorgd.

Emmen blijft ondanks het punt in degradatiegevaar. De club staat 16e, met 25 punten uit 25 duels. Plek 16 betekent nacompetitie tegen degradatie. Heracles blijft 7e met 36 punten.

Heracles voor rust al met 10

In een vrij saaie wedstrijd in Emmen was het Dalmau, de Spaanse topscorer van Heracles, die na 17 minuten voor de 0-1 zorgde. Kort voor rust moest Heracles met 10 man verder nadat Tim Breukers binnen 3 minuten 2 keer geel had gekregen. Emmen leek zonder punten achter te blijven in eigen huis, maar Braken zorgde met een rake kopbal voor de late gelijkmaker.

In blessuretijd kwam Emmen zelfs nog dichtbij de 2-1, maar Heracles-doelman Blaswich redde de bal uit de kruising, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.