Emotionele Moreira: ‘Niks met Sinterklaas te maken, hier moet iets aan gedaan worden’

17 november 2019

Na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior, waarin Ahmad Mendes Moreira door het thuispubliek racistische geluiden om z'n oren kreeg, reageerde de hoofdpersoon in dit verhaal zelf voor camera's van Fox Sports. "Dit kan je niet accepteren en ik vind dat er wat aan gedaan moet worden."


"Hij (de trainer van Den Bosch) zegt dat ik een zielig mannetje ben! Denk je dat we dit anno 2019 moeten accepteren?", reageert Moreira na schijnbaar bizarre uitspraken van coach Erik van der Ven.

Heel toevallig...
Ook legt hij uit wat voor vreselijke dingen er allemaal tegen hem zijn gezegd en wat het met hem doet. Zeker na al die ophef over Zwarte Piet in Nederland. "Dan is het wel heel toevallig dat het vandaag tegen mij wordt gezegd en dat doet gewoon heel erg veel pijn en dat vind ik jammer."

Column Sportnieuws
Na de racistische geluiden tegen Ahmad Mendes Moreira besloot Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur in de pen te klimmen en zijn hart te luchten over de verschrikkelijke gebeurtenissen. Hij prijst onder meer scheidsrechter Lauren Gerrets, die de wedstrijd tijdelijk stil legde. "Iedere scheids die de wedstrijd staakt bij racisme is een held."