Emotionele weduwe Ricksen: ‘Waarom heeft hij niet gewacht?’

13 oktober 2019

Fernando Ricksen overleed op woensdag 18 september na een jarenlang gevecht tegen de ziekte ALS. Zijn vrouw Veronika is logischerwijs nog altijd kapot door de dood van haar man. In een emotioneel gesprek met Shownieuws vertelt Veronika hoe het met haar gaat.


"Fernando wilde nooit dat ik hem zo ziek zag. Hij wilde me alleen maar beschermen voor de gevoelens, de stress en de pijn."

Ricksen leefde sinds vorig jaar in een hospice in Schotland, waar hij de best mogelijke zorg kon krijgen. Veronika woonde samen met hun dochtertje in Spanje en vlogen zo vaak mogelijk op en neer om Fernando te bezoeken. Zo ook in de laatste dagen, toen het al heel slecht ging met Fernando.

"Ik belde elke dag met de hospice of ik langs mocht komen. Zij zeiden: 'beter niet. Je moet wachten tot hij iets beter wordt.' Maar ik heb toch tickets geboekt en gezegd dat ik er donderdag zou zijn. Maar op woensdag werd ik gebeld door het hospice. Ze zeiden dat hij was overleden."

"Wat er als eerst door mijn hoofd schoot was: 'Waarom heeft hij niet op mij gewacht?' Dat was het lastigste. Dat ik hem niet meer heb kunnen zien en hem de dingen heb kunnen zeggen die ik wilde. Voor mij is dit nu een heel hard gevoel."

Die week hadden Veronika en dochtertje Isabella nog wel contact gehad via FaceTime. Daar hebben ze wel kunnen zeggen hoe veel ze van hem hielden. "Hij sliep, maar we zagen tranen over zijn wangen rollen. Ik weet zeker dat hij ons kon horen en begreep wat we tegen hem zeiden."