Er komt een onafhankelijk onderzoek naar supportersclub Oranje

14 september 2017

ProShots

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar Supportersclub Oranje. 2 weken geleden lag de club flink onder vuur, omdat het bestuur van de club geld uit de clubkas in eigen zak zou hebben gestoken. Volgens de KNVB is de supportersclub nu zelf de opdrachtgever voor het onderzoek.


Het bestuur trakteerde zichzelf op concerttickets, privé-reisjes, luxe etentjes en evenementen voor zakenrelaties. En dat dus op kosten van de supportersclub. Uit documenten, facturen en vertrouwelijke jaarrekeningen van de stichting Supportersclub Oranje bleek onder andere dat de penningmeester een maandelijkse vergoeding kreeg van 10.000 euro.

Beschuldigingen
Het was 2 weken geleden nog onduidelijk of de beschuldigingen terecht waren, maar de KNVB zou zo snel mogelijk met de bestuurders van de club in gesprek gaan. Inmiddels is dat gesprek gevoerd en een onafhankelijk onderzoek was volgens beide partijen wel op zijn plaats. De advocaat van de club ontkent dat het voorstel voor dit onderzoek vanuit de club zelf kwam: "Het voorstel voor dit onderzoek komt uit de koker van mijn cliënten. De KNVB heeft er van harte mee ingestemd."

Het onderzoek moet vóór 2018 zijn afgerond.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht