Eredivisie en KKD zijn het zat: ‘Demonstratief opengaan van stadions is onvermijdelijk’

14 januari 2022

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie (de Eerste Divisie dus) vinden dat het te lang duurt voordat de voetbalstadions weer publiek mogen ontvangen. De persconferentie op vrijdagavond van de regering leverde geen goed nieuws op voor profclubs: publiek is nog steeds niet welkom.


Op 25 januari gaat het kabinet de situatie opnieuw bekijken en beslissen of de coronaregels worden gewijzigd. Dat duurt allemaal te lang, aldus de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

Demonstratief opengaan
"We kunnen niet langer zonder publiek spelen", zeggen de organisaties. "Vorig seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan 100 miljoen euro voor de sector. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap."

Toch gaan ze het niet zo hard spelen als dat klinkt. De clubs gaan eerst in gesprek met de burgemeester van de speelstad voordat ze de poorten openen.

Perspectief
"Het betaald voetbal wil gehoord worden. We willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister van sport. We zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest, maar de rek is eruit."