Eredivisie-koploper Feyenoord naar Portugal ter voorbereiding op 2e seizoenshelft

15 november 2022

Getty Images
feyenoord-koploper-eredivisie-naar-portugal-trainingskamp-voorbereiding-2e-seizoenshelft

Feyenoord reist in december tijdens de extra lange winterstop naar Portugal om zich voor te bereiden op de 2e seizoenshelft. Het zuidelijk gelegen Lagos was dit jaar in aanloop naar de verloren Conference League-finale tegen AS Roma ook al de bestemming voor de Rotterdammers.


Feyenoord is koploper in de Eredivisie, met 3 punten voorsprong op Ajax en PSV. Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh zijn actief op het WK, de rest van de selectie hoeft even niet te trainen.

Oefenduel met Oostende
De voorbereiding op de hervatting van de Eredivisie begint voor het team van trainer Arne Slot op maandag 5 december met een besloten training in Rotterdam. 5 dagen later is het Belgische Oostende de tegenstander in een vriendschappelijke wedstrijd, waarna Feyenoord op 12 december naar Portugal vliegt. Daar wil de club tot en met 17 december 2 besloten oefenduels spelen, maar de tegenstanders daarvoor zijn nog niet bekend.

Op 23 december oefent Feyenoord op Varkenoord nog tegen Go Ahead Eagles en op 28 december is er een benefietwedstrijd tegen FC Emmen. Daar maakt de club later meer over bekend. Op 8 januari gaat het Eredivisie-seizoen verder met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.