Bart Vriends blij met gelijkspel in Friesland: ‘Een ander Sparta dan vorig seizoen’

5 augustus 2022

Proshots
Bart Vriends Na Sparta Heerenveen Eredivisie

Sparta-verdediger Bart Vriends was vrijdagavond na de Eredivisie-opener tegen sc Heerenveen (0-0) blij met een punt. Ook zei de 31-jarige stopper dat er een beter Sparta staat dan vorig seizoen.


Vorig voetbaljaar ontliepen de Spangenaren ternauwernood degradatie. In Friesland wachtte in het Abe Lenstra Stadion het op voorhand lastige uitduel met Heerenveen, dat aardig draaide in de voorbereiding. Vriends en zijn manschappen hielden het achterin echter potdicht. Tot grote vreugde van Vriends zelf.

Tevreden
"Ik ben hier best wel blij mee eigenlijk", zei hij na afloop bij ESPN. "Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar er staat een beter Sparta dan vorig jaar." Beide ploegen kregen hun kansjes, aldus Vriends, die ook wel toegaf dat het soms niet om aan te zien was.

"Het is goed voor te stellen dat het voor de neutrale kijker niet leuk was om te zien. Hier krijg je nou niet bepaald zin van om op vrijdagavond lekker voetbal te gaan kijken, maar het gaat om de punten."

Hees
De verdedigende podcaster sprak ESPN toe met een nagenoeg schorre stem. Daar moet Vriends wel vanaf: binnenkort is hij op de zender te gast bij Goedemorgen Eredivisie. "Als het zo blijft, weten jullie waardoor het komt!", besloot hij.

Zie ook 🎥: 'Net een schilderij: MVV-fans doen grote pyro-actie op Sint Servaasbrug'