Europees avontuur Vitesse lijkt voorbij na thuisverlies tegen Zulte

admin • 23:58, 02-11-2017 / Laatste Update: 20:44, 12-12-2023

Vitesse kan overwintering in Europa wel op de buik schrijven. Er moet een wonder gebeuren willen de Arnhemmers het nog redden. De lastige en frustrerende wedstrijd tegen Zulte Waregem eindigde in de eigen Gelredome met 10 tegen 10 en in het voordeel van de Belgen: 0-2.

Vitesse begon de wedstrijd belabberd. Bij een corner stonden ze met z'n allen te slapen en kon Marvin Baudry he-le-maal vrij inkoppen. Hij leek te scoren, maar later bleek dat hij tegen rechtsback Fankaty Dabo van Vitesse aan kopte. Uiteindelijk werd bepaald dat hij de eigen goal op z'n naam kreeg. zo stond het na 3 minuten al 1-0 voor de bezoekers.

VALSE START 0-1! @ESSEVEELIVE komt op voorsprong in Arnhem... #voetbalinside #UEL #vitzul pic.twitter.com/UOJaCBsrCu

— Voetbal Inside (@VoetbalInside) 2 november 2017

Bijna 0-2

Niet lang daarna stond het bijna 2-0 voor de Belgen. Onur Kaya schoot na 10 minuten spelen namelijk vanuit een vrije trap hard op de paal. Vitesse zette daar een klein kansje tegenover, maar Thomas Bruns schoot hard over.

Paal! Zulte Waregem heeft er zin in! #UEL #vitzul #voetbalinside pic.twitter.com/080esxaCGt

Rood Zulte!

Tot de 20ste minuut leek het een kansloze missie voor Vitesse. Mason Mount kreeg zelfs geel voor een schwalbe in de 16 van de tegenstander. Toch mocht het stadion weer hopen toen Kingsley Madu in de 22ste minuut zijn 2de gele kaart kreeg.

ROOD! Kingsley Madu is de gebeten hond 🐕 #UEL #vitzul #voetbalinside pic.twitter.com/xr2Y5rMHtx

Lastig aluminium

Luc Castaignos moest al na een half uur spelen met een blessure van het veld af. Vervelend voor hem, maar of dat vervelend was voor Vitesse is de vraag, want hij bakte er niet veel van. Tim Matavz was zijn vervanger. Vlak daarvoor had Mount met een artistiek boogballetje nog bijna gescoord, maar zijn inzet kwam bovenop de lat terecht en ging toen achter.

Ook bij een inzet van Milot Rashica lag de deklat in de weg. Vanuit een corner kopte hij op doel, maar via keeper Louis Bostyn kwam de bal tegen het aluminium.

Tweede helft

In de 2de helft begon Vitesse een stuk actiever en gevaarlijker aan de wedstrijd. Tim Matavz was al snel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schotje ging voorlangs. Maar ja, dan begin je goed en heb je Alexander Büttner in je team. In de 1ste helft maakte hij al een stomme en lompe overtreding waarvoor hij zijn 1ste gele kaart kreeg. 5 minuten na rust zwaaide hij in een duel een paar keer flink naar achteren met zijn armen onder de ogen van de grens. Die zag dat en vertelde de scheids dat hij wel een 2de gele kaart verdiende. Toen was het dus weer 10 tegen 10, met nog steeds een 1-0 achterstand voor de Arnhemmers.

ROOD! Büttner mag gaan douchen na een overtreding op Coopman. pic.twitter.com/QtcDOK3tQs

Afgekeurde goal

Tot overmaat van ramp dacht iedereen en alles van Vitesse dat Mount de gelijkmaker maakte, maar hij schoot de bal via de buitenspel staande Bruns tegen de touwen: afgekeurd. Het publiek liet zich ondertussen behoorlijk horen. Ze waren het overduidelijk niet eens met de beslissingen van scheidsrechter Yevhen Aranovsky uit Oekraïne.

BIJNA! Doelpunt van Vitesse afgekeurd wegens 'buitenspel'... #UEL #voetbalinside #vitzul pic.twitter.com/bvnMxbmw3q

Over en uit

Coach Henk Fraser probeerde 20 minuten voor tijd nog wat door de aanvallende middenvelder Navarone Foor in te brengen voor centrale verdediger Guram Kashia, maar juist vlak daarna scoorde Kaya, uitgerekend een oud-Vitessenaar. Hij schoot uit de 2de lijn knap raak. Het leek wel alsof de pass op hem van iemand kwam die de bal kreeg aangespeeld in buitenspelpositie.

DOELPUNT 0-2! Zulte lijkt te gaan winnen in Arnhem #voetbalinside #UEL #vitzul pic.twitter.com/TTzOQnJ6qm

Onterecht afgekeurde goal

Foor leek 2 minuten daarna de spanning terug te brengen, maar Vitesse werd keihard genaaid. Foor gaf een schouderduwtje tegen zijn directe tegenstander voordat hij de bal binnen schoot, maar de scheids zag er een overtreding in.

WEER AFGEKEURD! Vermoeden van... #UEL #vitzul #voetbalinside pic.twitter.com/iAs1ydzAfG

Door het verlies kan Vitesse de nummer 2 OGC Nice nauwelijks nog achterhalen. Vitesse staat stijf onderaan met 1 schamel puntje. Zulte staat daar boven met 4 punten. OGC Nice komt door het verlies bij Lazio Roma op 6 punten. Lazio is al door met 12 punten. Vitesse moet de laatste 2 duels winnen, uit bij Lazio en thuis tegen Nice. Dan nog is het afhankelijk van resultaten van Zulte en de Franse ploeg.